Uitzending
Knevel & Van den Brink - 27-5-2008

27-5-2008

Knevel & Van den Brink

1217 x bekeken | 0 reacties
6
Koos Spee
De grootste verkeershufters in Brabant gaan hinderlijk gevolgd worden door de politie. Het gaat daarbij om mensen die zich niets aantrekken van alle verkeersregels, bekeuringen aan hun laars lappen en door blijven rijden ondanks een rijontzegging. Een test heeft inmiddels tien veelplegers in het verkeer getemd en dat smaakt naar meer. Worden binnenkort in het hele land notoire verkeersovertreders door de politie achtervolgd? Koos Spee, landelijk verkeersofficier van Justitie, geeft het antwoord.

Joris Linssen
Net als de rest van Nederland loopt de Oranjekoorts bij tv-presentator Joris Linssen langzaam op. De presentator van televisie-hit 'Hello Goodbye' is een fanatiek voetballer. Elke dinsdagavond voetbalt Linssen met andere inwoners van de Utrechtse wijk Lombok. Samen met zijn amateurvoetbalteam nam hij een EK-nummer op waarmee hij de hitlijsten wil bestormen. Vanavond komt hij direct uit de voetbalkantine naar de studio om zijn EK-single te presenteren.

Huib Rutten
Hij is de enige Nederlander die ervaring heeft met een kaping door zeepiraten. Gisteren werd een schip van een Nederlandse rederij gekaapt voor de kust van SomaliŽ. Het schip vaart onder Nederlandse vlag maar heeft een buitenlandse bemanning aan boord. Huib Rutten overkwam ooit, als enige Nederlander, hetzelfde. Zijn schip werd door een bende piraten gekaapt voor de kust van Nigeria. Veertien dagen lang werd hij vastgehouden. Vanavond doet hij zijn verhaal. En hij schat de kansen in van de bemanning aan boord van het gekaapte schip.

Jet Bussemaker
Onenigheid in de coalitie over de plannen van staatssecretaris Jet Bussemaker om onderzoek toe te staan op embryo's van vrouwen met een ernstige vorm van genetische borstkanker. "Het gaat om een zeer enstig gen", aldus Bussemaker. "Dat wil je niet meegeven aan een kind dat je baart". Op dit moment is het verboden om na een reageerbuisbevruchting embryo's te selecteren alvorens deze in de baarmoeder van de vrouw te plaatsen, maar Bussemaker vindt dat dit "wel mogelijk moet zijn voor deze specifieke groep". De PvdA is voor het plan, de ChristenUnie is tegen en het CDA heeft nog veel vragen.

Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink is uitgezonden op dinsdag 27 mei door de EO. Te gast waren Jet Bussemaker, Joris Linssen en Koos Spee. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie