Uitzending
Jinek - 29-8-2019

29-8-2019

Jinek

1852 x bekeken | 0 reacties
6
Igone de Jongh neemt afscheid van Het Nationale Ballet. Igone de Jongh, de bekendste ballerina van het land, heeft vandaag onverwachts bekendgemaakt dat ze afscheid neemt van Het Nationale Ballet. Ruim twintig jaar stond ze aan de absolute top: in 1996 begon ze als aspirant, in 2003 promoveerde ze tot eerste solist. Haar allerlaatste voorstelling bij het gezelschap danst ze in de rol van Julia, één van haar meest geroemde rollen, in de voorstelling Romeo en Julia. Haar carrière stopt daarna niet: ze gaat verder als zelfstandig danser. Ze vertelt over haar indrukwekkende carrière tot nu toe.

Matthijs van Nieuwkerk en Özcan Akyol over nieuw seizoen 'Sterren op het Doek'. Iconisch programma Sterren op het Doek keert terug op televisie, vier jaar na de laatste uitzending. Na tien seizoenen met Hanneke Groenteman, neemt Özcan Akyol het stokje over. De kern van het programma blijft hetzelfde: acht eregasten laten zich afbeelden door drie uiteenlopende kunstenaars. Van intieme gesprekken tot humoristische verhalen: tijdens het schilderproces voelt Eus zijn gasten flink aan de tand. Hij vertelt samen met zijn eerste gast Matthijs van Nieuwkerk over het nieuwe seizoen, dat 3 september van start gaat.

Jan Tromp en Mick van Wely over de Amsterdamse onderwereld. Amsterdam heeft de strijd tegen de georganiseerde misdaad vrijwel verloren. Dat staat in het rapport De achterkant van Amsterdam, van onderzoekers Jan Tromp en Pieter Tops. Vooral drugscriminelen hebben vrij spel in de hoofdstad en de autoriteiten zouden geen grip op de onderwereld krijgen. Te gast zijn onderzoeksjournalist Jan Tromp en Mick van Wely, misdaadverslaggever van De Telegraaf.

In deze uitzending van Jinek waren Igone de Jongh, Jan Tromp en Matthijs van Nieuwkerk te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op donderdag 29 augustus door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie