Uitzending
Jinek - 2-9-2019

2-9-2019

Jinek

1621 x bekeken | 0 reacties
6
Sjinkie Knegt over zijn ernstige ongeluk en de weg naar de Olympisch Spelen. Wereldkampioen shorttrack Sjinkie Knegt liep begin dit jaar ernstige brandwonden op bij het aansteken van de houtkachel. Hij verbrandde zijn lichaam van zijn wenkbrauwen tot aan zijn enkels. Hij schuift aan om nog één keer terug te blikken op zijn ongeluk, de operaties en de zware revalidatie die volgde, om daarna vooral vooruit te kijken. Op naar de Olympische Spelen van 2020.

Minister Wopke Hoekstra over de elfde HJ Schoo-lezing en zijn ambities. Wopke Hoekstra, onze minister van Financiën, spreekt vanavond in het Diligentia in Den Haag de elfde HJ Schoo-lezing uit. Hij staat daarmee in een illuster rijtje van andere politieke prominenten, zoals Mark Rutte, Frans Timmermans en Edith Schippers. Maar wat zijn verder de ambities van de 'kroonprins' van het CDA?

Vullings, Van der Wulp, Kockelmann en Roelvink over het nieuwe politieke jaar. Het politieke seizoen is alweer in alle hevigheid losgebarsten. Zo stond het wekelijkse coalitie-overleg vandaag geheel in het teken van de wet voor vrijwillig levenseinde. Wordt deze initiatiefwet van D66 een splijtzwam in de coalitie? Ook was het de zomer van het gedoe binnen Forum voor Democratie: Henk Otten verliet de partij, begon voor zichzelf en nog steeds gaan andere Forum-leden met hem mee. Vanavond is er een FvD-partijbijeenkomst in Zaandam, waar Baudet gaat proberen de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Het belooft een spannend politiek jaar te worden. Aan tafel onze politieke duiders Xander van der Wulp en Joost Vullings. Ook radio-duo Sven Kockelmann en Dries Roelvink schuiven aan.

In deze uitzending van Jinek waren Dries Roelvink, Joost Vullings en Sven Kockelmann te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op maandag 2 september door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie