Uitzending
Het elfde uur - 7-10-2008

7-10-2008

Het elfde uur

1106 x bekeken | 0 reacties
6
Aan tafel: minister Maria van der Hoeven over de dreigingen van de kredietcrisis voor bedrijven. Bisschop Gerard de Korte over het gebrek aan bijbelkennis, de versimpelingen van Geert Wilders en de kredietcrisis. En schrijfster Carry Slee die kinderen weer aan het lezen kreeg.

Maria van der Hoeven
Door de kredietcrisis hebben de banken geen geld meer. En dat is een probleem, want nu kunnen ze veel minder uitlenen aan bedrijven. Grote investeringen worden niet meer gedaan en bouwprojecten worden stilgelegd. Piepend en krakend komt de economie tot stilstand. Dreigen na de banken nu ook gewone bedrijven om te vallen?
Wat gaat minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken daaraan doen?

Gerard de Korte
De nieuwe bisschop van Groningen Gerard de Korte is te gast in Het Elfde Uur. Andries Knevel praat met hem over het gebrek aan bijbelkennis, de versimpelingen van Geert Wilders en de kredietcrisis. Moeten christenen in Oikocredit beleggen?

Carry Slee
Ze is één van de meest prominente en best verkopende kinderboekenschrijfsters. Met titels als: 'Hot or Not', 'Een broodje gras en linke soep' én 'Verdriet met mayonaise' kan Carry Slee voor de meeste jonge lezers niet stuk. Al meer dan 4 miljoen keer gingen haar boeken over de toonbank. Met de kritische recensenten zal ze wel nooit goede vrienden worden, maar scholen en ouders zijn maar wat blij dat zij 'hun' kinderen met de neus in de boeken krijgt.
Vorige week ging de verfilming van haar boek 'Radeloos' in première en deze week is het Kinderboekenweek met als thema: poëzie. Wat leest Carry Slee eigenlijk zelf?

Deze uitzending van het programma Het elfde uur is uitgezonden op dinsdag 7 oktober door de EO. Te gast waren Carry Slee, Maria van der Hoeven en Gerard de Korte. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie