Uitzending
Het elfde uur - 23-9-2008

23-9-2008

Het elfde uur

3149 x bekeken | 0 reacties
6
Aan tafel: minister Camiel Eurling over zijn masterplan voor de files. Arsène van Nierop schreef een boek over de moord op haar dochter Hester in de Mexicaanse grensplaats Juárez. En Maria Mosterd werd als 12-jarige slachtoffer van een loverboy. Het boek dat zij schreef is genomineerd voor de NS-publieksprijs.

Camiel Eurlings
Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat presenteerde afgelopen vrijdag zijn masterplan om files te gaan bestrijden: blijft het bij woorden of komt er asfalt? Is dit het plan waarmee het kabinet daadkracht toont en de onvrede bij de burger wegneemt?

Arsène van Nierop
Tien jaar geleden werd Hester van Nierop in Mexico verkracht en vermoord. Om haar te gedenken schreef haar moeder Arsène van Nierop het boek ‘Noodkreet uit Juárez’. Het boek is niet alleen een hommage aan Hester, maar ook aan de honderden vrouwen die in diezelfde stad om het leven werden gebracht. Wat gebeurde er 10 jaar geleden met Hester en hoe verliep sindsdien het leven van haar moeder, Arsène van Nierop?

Maria Mosterd
Maria Mosterd schreef het boek ‘Echte mannen eten geen kaas’ waarin ze vertelt hoe ze als 12-jarig meisje slachtoffer werd van een loverboy. Haar boek is genomineerd voor de NS-publieksprijs. Waarom overkwam haar dit en hoe gaat het nu met haar?
Maria is inmiddels 19 en door intensieve begeleiding bevrijd van haar loverboy.

Deze uitzending van het programma Het elfde uur is uitgezonden op dinsdag 23 september door de EO. Te gast waren Camiel Eurlings en Maria Mosterd. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie