Uitzending
Het elfde uur - Minister Rouvoet en ambulancechauffeur Veldboer

Minister Rouvoet en ambulancechauffeur Veldboer

Het elfde uur

18-11-2008

| 1054 x bekeken | 0 reacties
6
Aan tafel: minister André Rouvoet, Henriëtte Prast en ambulancechauffeur Kees Veldboer.

Minister Rouvoet
Volgens critici druipt de spruitjeslucht van de pagina's van de gezinsnota die minister André Rouvoet vorige maand presenteerde: keren we terug naar de jaren vijftig? De minister laat zich niet van de wijs brengen. Vorige week uitte hij zijn grote zorg over de seksuele moraal van tieners in Nederland en vandaag loodste hij zijn scheidingswet door de Eerste Kamer. Voortaan moeten ouders die willen scheiden eerst een ouderschapsplan opzetten om conflicten in de toekomst te voorkomen. Wat motiveert minister Rouvoet? Uit wat voor gezin komt hij zelf?

Kees Veldboer
Nog één keer de zee zien, nog één keer wandelen over de hei. Ambulancechauffeur Kees Veldboer vervult met zijn stichting Ambulance Wens de wensen van terminaal zieke patiënten. Bijna twee jaar geleden reed hij een eindje om voor een zieke schipper die zo graag nog één keer de Rotterdamse havens wilde zien. Toen hij de tranen van geluk in de ogen van deze man zag, wilde hij niets anders meer. Inmiddels vervulde hij meer dan 300 wensen. Hij richtte twee speciale ambulances in. 140 vrijwilligers werken met hem mee.

Henriëtte Prast
Henriëtte Prast is sinds januari 2005 bijzonder hoogleraar Persoonlijke Financiële Planning in Tilburg. Als emotie-econome heeft Prast boeken geschreven zoals ‘Geld & geluk’ en ‘Geld & gevoel’. Andries praat met haar over pensioenen en financiële planning in het licht van de huidige kredietcrisis.

Deze uitzending van het programma Het elfde uur met de titel Minister Rouvoet en ambulancechauffeur Veldboer is uitgezonden op dinsdag 18 november door de EO. Te gast waren André Rouvoet en Henriëtte Prast. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie