Uitzending
Het elfde uur - 4-11-2008

4-11-2008

Het elfde uur

1450 x bekeken | 0 reacties
7
Aan tafel: Max Westerman, journaliste Liddie Austin en zuster Maria de Anima Christi van Eijk.

Max Westerman
Heel Amerika en heel de wereld zijn in de ban van de Amerikaanse Presidentsverkiezingen. Wordt Barack Obama de eerste zwarte president van Amerika of kan John McCain toch nog voor een verrassing zorgen? Voormalig RTL-verslaggever en Amerikakenner Max Westerman houdt ons op de hoogte.

Liddie Austin
Het waren de verkiezingen van de vrouwen. Eerst Hillary Clinton en nu Sarah Palin. Nog nooit speelden vrouwen zo'n prominente rol in de Amerikaanse verkiezingen. Is het glazen plafond gebroken?
En ook de presidentskandidaten hebben machtige, zelfstandige vrouwen naast zich staan: Cindy McCain, bestuursvoorzitter van één van de grootste bierproducenten van Amerika en Michelle Obama, vicepresident van het universiteitsziekenhuis van Chicago. Eén van beiden zal morgen wakker wordenals de nieuwe eerste vrouw van Amerika. Maar wat doet de first lady eigenlijk? En waarom zou je daarvoor je eigen carrière op willen geven?
Liddie Austin, journaliste en Amerikaanse, vertelt het aan tafel bij
Andries.

Maria de Anima Christi van Eijk
De Nederlandse generaal overste zuster Maria de Anima Christi van Eijk is even in Nederland voor een bliksembezoek aan haar zusters in Brunssum, Valkenburg en Heiloo. De 39-jarige Anima Christi is generaal overste van de Argentijnse congregatie van het Mensgeworden Woord met wereldwijd meer dan achthonderd jonge zusters in de gemiddelde leeftijd van dertig jaar. Wat beweegt een jonge vrouw om niet voor partner, gezin of carrière, maar voor God te kiezen?

Deze uitzending van het programma Het elfde uur is uitgezonden op dinsdag 4 november door de EO. Te gast waren Max Westerman en Anima Christi. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie