Uitzending
Het elfde uur - 21-10-2008

21-10-2008

Het elfde uur

1347 x bekeken | 0 reacties
6
Aan tafel: Anne van der Bijl over bekeerde moslims die een verborgen leven leiden in islamitische landen, Mariska van Kolck die de succesvolle musical Ciske de Rat verliet om solo op tournee te gaan. En hoogleraar Sylvester Eijffinger over de financiële crisis.

Anne van der Bijl
De 'goede jihad' moeten we voeren, volgens Anne van der Bijl. “We zijn in een gevecht verwikkeld. Het is zelfs een oorlog.” Met deze prikkelende uitspraak licht de oud-directeur van Open Doors een tipje van de sluier op van wat er met moslims gebeurt die zich tot het christendom bekeren. Zijn nieuwe boek ‘Geheime Gelovigen’ laat voor het eerst bekeerde moslims aan het woord die een verborgen bestaan leiden in islamitische landen. Hun leven is alles behalve zeker.

Mariska van Kolck
Ze verliet de succesvolle musical Ciske de Rat om solo op tournee te kunnen. Mariska van Kolck haalt met haar theatershow ‘Top of The World’ muzikale herinneringen op aan de succesvolle band The Carpenters. Wat is de magie van een solotheatervoorstelling en waarom voelt Mariska zich zo verbonden met Karen Carpenter die in 1983 overleed aan de gevolgen van haar eetstoornis?

Sylvester Eijffinger
Vorige week zei ING nog dat ze geen hulp van de overheid nodig had, maar afgelopen weekend bleek dat toch even anders te liggen. De bank kreeg een kapitaalinjectie van een slordige tien miljard euro. Is het einde van de kredietcrisis nu in zicht of dreigen er nog meer banken door hun hoeven te zakken? En welke lessen moeten de banken trekken uit deze crisis? Zal de cultuur van topbeloningen echt verdwijnen of gaan de banken na deze crisis gewoon op de oude voet verder? Andries vraagt het hoogleraar Financiële Economie aan de Universiteit van Tilburg Sylvester Eijffinger: "Het normatieve debat moet gevoerd worden."

Deze uitzending van het programma Het elfde uur is uitgezonden op dinsdag 21 oktober door de EO. Te gast waren Mariska van Kolck en Sylvester Eijffinger. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie