Uitzending
Het elfde uur - 11-11-2008

11-11-2008

Het elfde uur

1327 x bekeken | 0 reacties
6
Aan tafel: Mark Rutte, Berthilde van der Zwaag en Leonie van Mierlo.

Mark Rutte
Nu het stof van de kredietcrisis iets begint neer te dwarrelen, begint politiek Den Haag zich af te vragen of crisismanager Wouter Bos het eigenlijk wel zo goed gedaan heeft. Fortis werd genationaliseerd, ING en Aegon werden met miljarden ondersteund, maar mocht Bos dit zomaar buiten het parlement om doen? En waarom liet de overheid deze banken niet gewoon omvallen? GroenLinks en de VVD opperden al het idee voor een parlementair onderzoek. Maar wat wil VVD-fractievoorzitter Mark Rutte dan onderzoeken? En waarom lijkt hij minister Bos in zijn aanpak te steunen? Verder praat Andries met Mark Rutte over de gezinsnota van minister Rouvoet.

Berthilde van der Zwaag
Verschijnt Christus vandaag de dag nog aan mensen? En wat gebeurt er dan? Berthilde van der Zwaag maakte het in haar jeugd mee en 35 jaar later studeert ze af aan de Vrije Universiteit op een onderzoek naar Christusverschijningen. Maar wat zag ze dan en wat betekende dat voor haar? En bovendien: hoe kun je een Christusverschijning wetenschappelijk onderzoeken? Andries praat met Berthilde van der Zwaag over haar boek: 'Als Christus verschijnt '.

Leonie van Mierlo
Met Leonie van Mierlo praat Andries Knevel over het taboe van het krijgen van een miskraam. Van Mierlo wordt onverwachts zwanger en ze besluit om het kind te houden. Als blijkt dat het kind niet levensvatbaar is, is dat een enorme shock. Op advies van deskundigen neemt ze bewust afscheid van haar kind en maakt ze een rouwproces door. Ze schreef er het boek over: ‘Uit verwachting. Een ontroerende roman over de liefde, keuzes en een kind.’

Deze uitzending van het programma Het elfde uur is uitgezonden op dinsdag 11 november door de EO. Te gast was Mark Rutte. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie