Uitzending
Het elfde uur - Leonard Geluk, Pim van Lommel, Anita Witzier

Leonard Geluk, Pim van Lommel, Anita Witzier

Het elfde uur

16-12-2008

| 1821 x bekeken | 0 reacties
6
Andries Knevel praat in Het Elfde Uur met wethouder Leonard Geluk, oud-cardioloog Pim van Lommel en presentatrice Anita Witzier.

Leonard Geluk
4 december 2007 overleed Talysa, een babytje van vier weken oud. Drie hulpverleningsorganisaties kwamen bijna dagelijks bij het gezin over de vloer, maar toch zag niemand dat ze gruwelijk mishandeld werd. Meerdere keren een blauw oog, bloedneuzen en uiteindelijk een schedelbreuk waaraan het meisje overlijdt, werden niet gezien. Morgen verschijnen maar liefst drie onderzoeksrapporten. Verantwoordelijk wethouder Leonard Geluk riep na de dood van het Maasmeisje Jessica dat hij er alles aan zou doen om herhaling te voorkomen. Ondertussen overleed Talysa. Hoe kon dat dan gebeuren?

Pim van Lommel
Sinds het verschijnen van zijn boek over de 'bijna-dood ervaring' houdt Pim van Lommel over de hele wereld lezingen. Van Lommel toonde wetenschappelijk aan dat er bewustzijn is, terwijl de hersenfunctie is uitgevallen. Met honderdduizend exemplaren was zijn boek 'Eindeloos bewustzijn' genomineerd voor de NS-publieksprijs. Andries Knevel wil van oud-cardioloog Van Lommel weten, wat dit betekent voor het leven na de dood.

Anita Witzier
Anita Witzier is één van de boegbeelden van de nieuwe KRO-campagne 'Goed Leven'. Ook levensgenieter Rob Kamphues en 'Spoorloos'-gezicht Derk Bolt fungeren in de campagne. Centraal staat het eigen genieten van het leven, maar ook de zorg voor elkaar. De KRO wil het Zuid-Nederlandse katholieke levensgevoel met het verantwoordelijk zijn voor de samenleving verbinden. Andries Knevel praat met Anita Witzier over haar eigen levensgevoel en de boodschap van haar omroep.

Deze uitzending van het programma Het elfde uur met de titel Leonard Geluk, Pim van Lommel, Anita Witzier is uitgezonden op dinsdag 16 december door de EO. Te gast waren Anita Witzier, Pim van Lommel en Leonard Geluk. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie