Uitzending
Goedemorgen Nederland - 28-4-2010

28-4-2010

Goedemorgen Nederland

1028 x bekeken | 0 reacties
5
Positie Balkenende onderhevig aan negatieve berichtgeving
De positie van Jan Peter Balkenende heeft te lijden onder negatieve berichtgeving. Dat blijkt uit de nieuwe Media Monitor van Bureau Intomart Gfk en de Vrije Universiteit. Vanaf vandaag houden wij u wekelijks op de hoogte over hoe de politieke strijd rondom de verkiezingen de populariteit van partijen en lijsttrekkers beïnvloedt. Aan tafel Tom van Dijk van Intomart.

Vijf sterren voor Gasteren
Een sterrenregen daalde neer in Drenthe en wel in het dorp Gasteren. Volgens de bewoners van het dorp en de Brede Overleggroep Kleine Dorpen, ja het bestaat echt, heeft het dorpje de 5 sterren meer dan verdiend. Bram Rekers, ging langs. Tips voor Bram kunnen worden gemaild naar goedemorgennederland-apestraartje-kro.nl.

Unieke operatie ontploft boorplatform
Het ontplofte boorplatform zorgt in de Golf van Mexico nog steeds voor problemen. Per dag stroomt er zo’n 160.000 liter olie uit het gat dat is ontstaan in de pijpleiding. De Amerikanen doen een unieke poging om met een onderwaterrobot het gat te dichten. Hier aan tafel Wierd Koops, expert op ’t gebied van calamiteitenbestrijding op ’t water.

OM roept hulp in van burgers om strafeis te bepalen
Burgers en maatschappelijke organisaties moeten inspraak krijgen bij het bepalen van de hoogte van een strafeis. Het Openbaar Ministerie gaat een paar honderd mensen via internet naar hun mening vragen om zo de gevoelens in de samenleving mee te laten wegen in het bepalen van die eis. Bij ons in de studio Annemarie Penn, hoofdofficier van justitie in Maastricht.

Ambtenarenactie in Den Haag
Brandweermannen, parkeercontroleurs en de veegdiensten voeren vandaag actie in Den Haag. De gemeenteambtenaren staken om de vastgelopen CAO onderhandelingen los te breken. Contact met Rob Emke, brandweerman en woordvoerder van het actiecomité Den Haag.

Het Anne Frank huis gaat digitaal
Het Anne Frank huis bestaat 50 jaar. Maar aan verouderen moet de stichting die het museum beheert niet denken. Vandaag wordt een website gelanceerd waarop de hele wereld een digitaal bezoekje aan het Achterhuis kan brengen EN opent Koningin Beatrix de nieuwe dagboekkamer. Aan tafel Ita Amahorseija van de Anne Frank Stichting.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op woensdag 28 april door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee