Uitzending
Goedemorgen Nederland - 27-4-2010

27-4-2010

Goedemorgen Nederland

1414 x bekeken | 0 reacties
5
Oorlogsmisdadigers duiken onder in Nederland
Zestien Rwandese oorlogsmisdadigers hebben ongestoord in Nederland kunnen onderduiken, blijkt uit onderzoek van mensenrechtenorganisatie African Rights. En zij zijn bepaald niet de enigen. Sterker nog: Het gaat om zo’n 1.000 misdadigers, die hier asiel aanvragen en dan een 1F-status krijgen. Arnold Karskens, oorlogsverslaggever van dagblad De Pers.

Leidseplein
Ajax is nog volop in de race om de landstitel. DE plek in Amsterdam waar de club traditioneel wordt gehuldigd, is het Leidse Plein. Maar dat zit er uit veiligheidsoverwegingen niet in. Ajax-fan van het eerste uur Darko probeert er – met de hulp van de hoofdsponsor van de club – toch het beste van te maken. En zit er al vier dagen in een Fanbox. Bram Rekers haalt verhaal. Tips voor Bram kunnen worden gemaild naar goedemorgennederland-apestraartje-kro.nl.

Hoe moet het nu met België?
Het is officieel. De Belgische regering is gevallen, de koning heeft het ontslag aanvaard. België is ontwaakt en zit definitief weer zonder regering. Afgelopen weekend werd er nog een lijmpoging gedaan maar die mislukte. Pieter-Bas van Wiechen, voormalig correspondent in Brussel, vertelt wat de mogelijkheden zijn.

Stakingen gemeentelijke reinigers
Ultieme poging van de Vereniging Nederlandse Gemeenten om stakingen van reinigingspersoneel rond Koninginnedag te voorkomen. Gisteravond kondigde de VNG aan nog één keer met de bonden om de tafel te gaan zitten, maar nodigt de bonden ook uit om nog deze week over een nieuwe CAO te praten. Intussen dreigen Amsterdam en Den Haag met een kort geding. De bonden beloven dat er calamiteitenteams van de reinigingsdienst klaar staan om in te grijpen bij onveilige situaties.

Wemeldinge wacht op de koningin
Het Zeeuwse Wemeldinge maakt zich, naast Middelburg, op voor Koninginnedag. Het 3000 zielen tellende dorpje verwacht vrijdag zo’n 10.000 bezoekers. Contact met Siebe Kramer, de burgemeester van de gemeente Kapelle over de laatste voorbereidingen.

Nieuw ruimtevaartcentrum in Nederland
Een nieuw Nederlands centrum voor ruimtevaart nu. Opgericht door het European Space Agency – de ESA dus - en het Netherlands Space Office. Niels Eldering van ESA vertelt waarom dit initiatief genomen is en wat het centrum moet opleveren.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op dinsdag 27 april door de KRO. Te gast was Arnold Karskens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie