Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 19-10-2009

19-10-2009

Goedemorgen Nederland

898 x bekeken | 0 reacties
5
DSB Bank definitief failliet
Het lijkt over en uit. Over 1 uur en 50 minuten zal de rechter de DSB bank van Dirk Scheringa failliet verklaren. Nadat de Amerikanen toch niet bleken geďnteresseerd in een overname en Plan B niet op de steun kon rekenen van Wouter Bos en Nout Wellink was er geen reddingsplan meer over. Hier aan tafel Jelle Hendrixkx, de man die namens de gedupeerden de ontwikkelingen van binnenuit volgde en getuige was van de aftocht van Dirk Scheringa.

Vragen over rollen Bos en DNB
Heeft Wouter Bos gelijk dat ‘ie geen 100 miljoen gaf om de DSB bank overeind te houden? En hebben hij en De Nederlandsche Bank tijdig en zorgvuldig geopereerd in de aanloop naar de val van de bank? Vragen voor Sweder van Wijnbergen. Tegenwoordig hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. En voorheen de hoogste ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken.

Nederland is belastingparadijs voor multinationals
Naast Bermuda en Liechtenstein staat ook Nederland internationaal te boek als belastingparadijs. Bleek gisteravond in Zembla. Niet alleen popsterren en grote internationale bedrijven, maar ook Nederlandse multinationals betalen hier amper belasting. En dat kost ons veel centen. Aan tafel Peter Gortzak van vakbond FNV.

Feyenoord verliest van Sparta
De enige stadsderby in het betaalde voetbal in Nederland speelt zich af in Rotterdam. Gisteren verloor Feyenoord van stadsgenoot Sparta. Vaste sportdeskundige Marcel Rozer kijkt naast het voetbal terug op de zilveren medaille die Epke Zonderland gisteren behaalde op het WK turnen in Londen.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op maandag 19 oktober door de KRO. Te gast waren Marcel Rözer en Sweder van Wijnbergen. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie