Uitzending
EenVandaag - 9-10-2020

9-10-2020

EenVandaag

166 x bekeken | 0 reacties
5
Verpleegkundigen boos over uitzondering op quarantaineregels
Is je partner of kind positief getest op corona, dan mag ook jij niet naar werk. Deze regel hoort voor iedereen te gelden, maar voor verpleegkundigen is er wegens personeelstekort een uitzondering. En daar is ruim driekwart van hen niet blij mee.

Mocht de zorgcontinuÔteit in gevaar komen, dan is er voor zorgmedewerkers een uitzondering op de quarantaineregels mogelijk. Verpleegkundigen laten massaal weten hier niet blij mee te zijn, zo blijkt uit een enquete van NU'91, de belangenorganisatie voor verzorgenden en verpleegkundigen. Ze zijn vooral bang kwetsbare patiŽnten of collega's te besmetten. Wat er gebeurt als er een uitbraak plaatsvindt onder het personeel zien we op dit moment in het Zuyderlandziekenhuis in Geleen. 20 medewerkers testten daar positief, waaronder drie artsen.

Allereerste vrouwelijke wethouder van de SGP
De SGP heeft voor het eerst in het 102-jarige bestaan een vrouwelijke wethouder. Is dit de opmaat voor een vrouwelijk Tweede Kamerlid? "Nee, er zijn SGP-afdelingen in het land die dat onbespreekbaar vinden."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggrť en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 9 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee