Uitzending
EenVandaag - 13-10-2020

13-10-2020

EenVandaag

176 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe staat het met de ziekenhuisvoorraden?
Het was een ongelooflijke bron van zorg dit voorjaar: de voorraden van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondmaskers, handschoenen en jassen in de zorg. Vermoedelijk raakten veel mensen besmet doordat ze onvoldoende waren beschermd. Hoe is dat nu?

Vol trots loopt hij door het pakhuis langs vele rijen pallets met daarop de ene na de andere doos vol brillen, mondmaskers, jassen, handschoenen en schorten. "Er zijn nog nooit zoveel beschermingsmiddelen in Nederland geweest als nu", zegt Alex van der Putten van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH). Deze locatie - de plek mogen we niet onthullen - is één van de in totaal negen pakhuizen in ons land.

De persconferentie van vanavond: met deze 4 dilemma's worstelt het kabinet
Het virus bestrijden én de economie zoveel mogelijk draaiende houden. Dat was tot nu tot nu toe de basis van het Nederlandse coronabeleid. Maar dat komt nu in de knel. Pijnlijke keuzes zijn nodig, zal blijken tijdens de aankomende persconferentie.

Politiek commentator Joost Vullings schetst vier dilemma's waar het kabinet de afgelopen 72 uur, voorafgaand aan de persconferentie van vanavond, mee worstelde.

In deze uitzending van EenVandaag was Joost Vullings te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 13 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee