Uitzending
EenVandaag - 15-10-2020

15-10-2020

EenVandaag

153 x bekeken | 0 reacties
6
Bedreigingen journalisten en politici nemen toe
Journalisten zijn vaker doelwit van stevige bedreigingen en agressie, onder andere door geradicaliseerde boeren en activisten van Viruswaanzin. Dat blijkt uit een nieuw dreigingsrapport van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Het is voor medewerkers van het NOS Journaal een pijnlijke gebeurtenis: deze week wordt het NOS-logo van de satelliet- en straalwagens voor tv en radio verwijderd. "Het klinkt misschien zwaar, maar dit voelt als zwichten voor terreur en geweld", zegt verslaggever Kysia Hekster. Ook hoofdredacteur Marcel Gelauff krijgt er 'een heel vervelend gevoel' van. "We willen juist zichtbaar zijn, maar vanuit veiligheidsoogpunt kan dat niet meer."

Explainer no deal brexit
Een handelsdeal met de Britten komt er waarschijnlijk ook bij de Europese top vandaag niet. De gesprekken tussen Londen en Brussel verlopen de laatste tijd wel iets beter, maar het hangt nog op deze knelpunten.

In deze uitzending van EenVandaag was Kysia Hekster te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 15 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee