Uitzending
EenVandaag - 10-10-2020

10-10-2020

EenVandaag

169 x bekeken | 0 reacties
8
Waarom een suikertaks in Nederland maar niet van de grond komt
Het gaat volgens staatssecretaris Blokhuis goed met de bestrijding van suikergebruik onder jongeren. Sterker nog: "We liggen voor op schema." Onzin, volgens critici. "Het is hoog tijd voor een suikertaks."

Veel landen hebben het al ingevoerd: de suikertaks, ofwel belasting op producten met veel suiker erin. 43 landen kennen de taks en ook in Nederland wordt er al een tijd voor gepleit. Maar staatssecretaris Blokhuis wil er niet aan en rekent op het Nationaal Preventieakkoord, een verzameling afspraken met het bedrijfsleven om roken, alcoholgebruik en overgewicht tegen te gaan.

Positieve gevolgen van coronacrisis voor daklozen
Uit angst dat ze het coronavirus zouden verspreiden, werden veel daklozen de laatste maanden van straat gehaald. Eenmaal binnen was er ineens veel tijd om ze te helpen. Zo vond Edgar uit Helmond een plek om te wonen. "Nu gaat het goed met me."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 10 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee