Uitzending
EenVandaag - 13-11-2021

13-11-2021

EenVandaag

223 x bekeken | 0 reacties
6
Dikke mensen ervaren gewichtsdiscriminatie in de zorg
eel dikke patiŽnten ervaren gewichtsdiscriminatie bij de dokter. Zo erg zelfs dat 80 procent zorg vermijdt. Dat blijkt uit een enquÍte van stichting Dikke Vinger. "Als je altijd te horen krijgt dat het aan je gewicht ligt, wordt de drempel steeds hoger."

"Ik snap zelf ook wel dat ik dik ben, maar een arts moet verder kijken dan je gewicht", zegt Kimberley van Megen. Ze weet als geen ander hoe lastig het is om als dikke patiŽnt naar de dokter te gaan. "Al snel sta je buiten met een foldertje over een maagverkleining, dat zorgt ervoor dat veel dikke mensen niet meer naar de dokter durven."

Missie naar Afghanistan leidde tot meeste PTSS-gevallen bij Nederlandse veteranen
De missie in Afghanistan heeft het hoogste aantal PTSS'ers opgeleverd in de geschiedenis van de krijgsmacht. Dat blijkt uit cijfers van Defensie. Erik en Robin wisten hun PTSS om te zetten in iets positiefs.

De een bracht een succesvol boek uit en bereikt vele veteranen en hun naasten met een theatervoorstelling. De ander rende vijf marathons en deelt zijn verhaal op social media om anderen te helpen hun trauma te verwerken. Van hun negatieve ervaringen in Afghanistan maakten Erik en Robin iets positiefs, voor anderen en voor zichzelf.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 13 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Dikke mensen ervaren gewichtsdiscriminatie in de zorg eel dikke patiënten ervaren gewichtsdiscriminatie bij de dokter. Zo erg zelfs dat 80 procent zorg vermijdt. Dat blijkt uit een enquête van stichting Dikke Vinger. …
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten