Uitzending
EenVandaag - 9-8-2008

9-8-2008

EenVandaag

1346 x bekeken | 0 reacties
6
Shota Arveladze over de toestand in Georgië
De Georgische president Sakasjvili heeft vanmiddag opgeroepen tot een staakt-het-vuren. Of de strijd tussen Rusland en Georgië hiermee ten einde is zal moeten blijken. Eerder hebben Russische vliegtuigen de Georgische stad Gori gebombardeerd. En volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov zouden in Zuid Ossetië al meer dan 1500 mensen om het leven zijn gekomen en zouden 30.000 mensen op de vlucht zijn geslagen. De bevolking wacht in spanning af op wat komen gaat. EénVandaag spreekt met de Georgische oud-voetballer Shota Arveladze, die zich grote zorgen maakt over zijn gezin in de hoofdstad Tblisi. n.

Wielrensters op weg naar De Muur
Ze zijn één van de eerste grote kanshebbers op een medaille: De wielrendames. Zondag testen de dames de luchtkwaliteit van Peking tijdens de wegrace die loopt van het Tian’anmen Plein naar de Chinese Muur. EénVandaag stapte in de trainerswagen en kijkt vooruit.

Klassieke smokkelmethoden weer populair
Dubbele bodems, ingenaaide jasvoeringen, het is zo gek niet te bedenken of het wordt weer toegepast. Door de 100 procentcontrole weten smokkelaars in spé dat ze grote kans maken gepakt te worden met ingeslikte bolletjes, dus wordt er weer teruggegrepen naaar de meer tradionele methoden.

Onder Chinezen
Hoe beleven de Chinezen de spelen zelf? Vandaag gaat EenVandaag langs bij de buren.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 9 augustus door de AVRO en de TROS. Te gast was Shota Arveladze.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie