Uitzending
EenVandaag - 7-8-2008

7-8-2008

EenVandaag

1174 x bekeken | 0 reacties
6
Tachograaf funest voor bedrijven
In korte tijd zijn 590 transportbedrijven failliet gegaan. Een belangrijke oorzaak is de invoering van de digitale tachograaf. Is het een garantie voor de verkeersveiligheid of een goudmijn voor de overheid? Het apparaat registreert alle overtredingen die een vrachtwagenchauffeur maakt. Op die manier is de vrijheid van de chauffeur zo goed als verdwenen en maakt het de transportsector zeer moeilijk. Is de tachograaf té rigide?

100 jaar redders op zee
7 augustus bestaat de vereniging Moed, Volharding en Zelfoppoffering - de club van mannen op reddingsboten - 100 jaar. Vele mensenlevens werden gered, maar ook veel collega¿kwamen om. EénVandaag spreekt met de heer De Blok. Hij kreeg de hoogste onderscheiding voor een moedige reddingsactie op zee, maar zag ook zijn vader voor zijn ogen verdrinken tijdens een reddingsactie.

BMX-cross voor het eerst op Spelen
Op de aankomende Olympische Spelen is BMX-fietscross voor het eerst een Olympische sport. De afgelopen jaren is de fietssport ontzettend populair geworden. De Nederlandse BMX-ploeg is inmiddels al afgereisd naar Peking, maar vlak voor vertrek zocht Eénvandaag de ploeg op. Hoe bereiden ze zich voor?

Schreeuwend tekort brandweervrijwilligers
Er is een schreeuwend tekort aan brandweervrijwilligers in Nederland en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties, zo waarschuwt de Vereniging van Brandweervrijwilligers. EénVandaag belde 33 willekeurige korpsen in Nederland en noteerde een tekort van 100 vrijwilligers. Creatieve wervingsacties, verruiming van de eisen; alles wordt uit de kast getrokken om mensen op te leiden voor de brandweer. Wat betekent dit tekort voor de veiligheid van de burgers?

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 7 augustus door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie