Uitzending
EenVandaag - 14-8-2008

14-8-2008

EenVandaag

1248 x bekeken | 0 reacties
6
Chinese jongeren juichen mee met Nederland
Welke invloed hebben de Olympische Spelen op de jongste generatie Chinezen? Ruim 230 miljoen Chinese schoolkinderen hebben de afgelopen jaren les gehad over de Olympische Spelen, over vriendschap en respect. 'De invloed van dit programma op de Chinese jeugd zou wel eens de belangrijkste blijvende erfenis van de Spelen kunnen zijn', zeggen experts. In EénVandaag een portret van de zeventienjarige Yang Gang die zich voor de Spelen in Nederland verdiept, een woordje Nederlands leert en juicht voor ons elftal. Ook komt oud-atlete en antropologe Susan Brownell aan het woord. Zij schreef het boek Beijing's Games: What the Olympics mean to China.

Duivensport is geen sport
De Nederlandse postduivenhouders zijn ten einde raad. Onlangs verloren ze een belangrijke rechtszaak van de belastingdienst. Een verlies met een duur prijskaartje, want door de uitspraak gaan duizenden duivenmelkers in Nederland vele euro's meer betalen voor hun sport. Sport... daar zeggen we wat. Want daar draait het hele conflict nu juist om. Volgens de belastingdienst is het houden van duiven misschien een leuke bezigheid maar GEEN sport. En dus hebben de duivenmelkers GEEN recht op belastingvoordeel.

'Zo vader zo zoon' in Peking
Adrie Klem was één van de roeiers in de 'Vier met Stuurman' tijdens de Olympische Spelen van 1976. 32 jaar later debuteert zijn zoon Meindert in de Holland Acht, en dat is voor Klem eigenlijk veel spannender dan zijn eigen Olympische debuut. EénVandaag volgt Klem in Beijing vlak voor de wedstrijd van de Holland Acht.

Met de rookpolitie op patrouille
Ondanks alle geluiden vooraf, lijkt de horeca zich keurig te houden aan het rookverbod. Sinds 1 juli is slechts drie procent van de ondernemers in de fout gegaan. Dat blijkt uit cijfers van de Voedsel en Waren Autoriteit. EénVandaag ging met ze op pad. Want wordt het rookverbod echt massaal nageleefd of hebben we te maken met gebrekkige controles en gewiekste rokers?


Het recht op

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 14 augustus door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie