Uitzending
EenVandaag - 8-8-2008

8-8-2008

EenVandaag

1291 x bekeken | 0 reacties
6
Oorlog op de Kaukasus
De gespannen situatie in Zuid-OssetiŽ is uit de hand gelopen. GeorgiŽ levert strijd in de afvallige provincie, die zich wil afscheiden en bij Rusland wil horen. Zowel Georgische als in Zuid-OssetiŽ gelegerde Russische militairen zijn om het leven gekomen bij verschillende aanvallen. Rusland heeft inmiddels laten weten haar burgers en militairen te beschermen. In GeorgiŽ is een totale mobilisatie afgekondigd.

Gedrild voor de spelen
Vandaag is het zover: op de achtste dag van de achtste maand in het achtste jaar beginnen voor China de Olympische Spelen. Jarenlang heeft het land zijn sporters voorbereid op dit moment. Het doel: het behalen van meer gouden medailles dan welk ander land dan ook. Tienduizenden sporters zijn jarenlang gedrild om die droom waar te maken. Hoe ging dat in zijn werk? En werpt dat zijn vruchten wel af?

Huisartsen verkopen massaal nachtdiensten
Een groot deel van de Nederlandse huisartsenposten wil niet langer zelf nachtdiensten draaien. Ze verkopen hun diensten door aan jongere collega's die als waarnemend huisarts optreden. De huisartsen zijn de overvolle nacht- en weekenddiensten zat. Vooral omdat veel mensen met elk wissewasje naar de huisartsenposten komen.

Presentatie: Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 8 augustus door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie