Uitzending
EenVandaag - 13-8-2008

13-8-2008

EenVandaag

1221 x bekeken | 0 reacties
6
Wat moet de EU met Rusland?
Georgië en Rusland hebben ingestemd met een stappenplan van de Europese Unie dat moet leiden tot rust in de regio. Maar ondertussen rukken de Russische tanks gewoon op naar de Georgische stad Gori niet ver van de hoofdstad Tbilisi. Vandaag sprak staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Frans Timmersman met zijn Europese collega's over een gemeenschappelijk standpunt ten aanzien van de kwestie. Moeten we ingrijpen of moeten we tenminste waarnemers sturen?

Minister Cramer op Zomerstage
Zes ministers benutten de zomermaanden om een dag stage te lopen bij EénVandaag. Ze kruipen in de huid van journalist en maken een eigen onderwerp dat ze zelf draaien en monteren. EénVandaag volgt ze op de voet. Vandaag is minister Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer aan de beurt. Stagiair Cramer maakt een reportage over de elektrische auto, die geen CO2 uitstoot. Ze vraagt zich af waarom die elektrische auto nog nauwelijks in het verkeer te zien is. Minister Cramer is de laatste in deze serie Zomerstages

Met de rookpolitie op patrouille
Ondanks alle geluiden vooraf, lijkt de horeca zich keurig te houden aan het rookverbod. Sinds 1 juli is slechts drie procent van de ondernemers in de fout gegaan. Dat blijkt uit cijfers van de Voedsel en Waren Autoriteit. EénVandaag ging met ze op pad. Want wordt het rookverbod echt massaal nageleefd of hebben we te maken met gebrekkige controles en gewiekste rokers?

Nederlandse bakkerij in Holland House
Naar Nederlandse traditie is brood een krachtige basis voor sportieve prestaties. Maar in China staat vooral rijst op het menu. Een vers bruin brood is er niet te vinden. Normaal wordt tijdens de Olympische Spelen dan ook vers brood ingevlogen, maar dit keer pakken het NOC*NSF en het Nederlands Bakkerij Centrum het anders aan: een nationale bakkersploeg zorgt elke dag voor ovenvers brood in het Holland Heineken House.

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 13 augustus door de AVRO en de TROS. Te gast was Jacqueline Cramer. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie