Uitzending
EenVandaag - 26-10-2021

26-10-2021

EenVandaag

196 x bekeken | 0 reacties
6
Rechtszaak over verkoop zelfmoordpoeder
Mag je aan iedereen die het wil een middel verkopen waarmee je zelfmoord kan plegen? Die vraag staat centraal in de zaak tegen Alex S., die erin zou handelen. "Je moet de kwetsbare groep beschermen, dat doen zij niet."

Randy Knol is helemaal niet tegen zelfbeschikking. "Dat er een wens is om bij voltooid leven te sterven, dat begrijp ik en die ruimte moet er zijn", zegt hij. "Dat moet dan wel op een nette en humane manier gebeuren."

Aantal aanrijdingen met wilde zwijnen neemt hard toe
Het aantal botsingen met wilde zwijnen lijkt dit jaar tot recordhoogte te stijgen. Nu al werden 460 zwijnen aangereden, 50 meer dan heel vorig jaar. En met de wintermaanden op komst kan dat aantal nog verdubbelen, verwacht Stichting Wildaanrijdingen.

"Op dit moment is het dagelijks zeker vijf of zes keer raak. We verwachten dat dit de komende tijd nog meer gaat worden. Er is namelijk een wilde zwijnen-overschot en een voedselonderschot. Ze zoeken daarom nu eten in de bermen en langs de wegen", vertelt Gijs van Aardenne van de stichting.

Moet ijsstadion Thialf sluiten?
Thialf zit in financiŽle nood. Een aantal (oud-)schaatsers wil dat Den Haag bijspringt. "Als een machine kapot gaat en er is geen geld, dan gaat de deur op slot. En dat in een Olympisch jaar." Dat mag niet gebeuren, zegt mede-ondertekenaar Rintje Ritsma.

In deze uitzending van EenVandaag waren Gijs van Aardenne en Rintje Ritsma te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 26 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Rechtszaak over verkoop zelfmoordpoeder Mag je aan iedereen die het wil een middel verkopen waarmee je zelfmoord kan plegen? Die vraag staat centraal in de zaak tegen Alex S., die erin zou handelen. Je moet de…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten