Uitzending
EenVandaag - 25-10-2021

25-10-2021

EenVandaag

237 x bekeken | 0 reacties
7
Meer gebieds- en contactverboden opgelegd aan stalkers, maar niet altijd met effect
Na een aantal zaken met fatale afloop worden er steeds meer stalkers voor de rechter gebracht. Ook het aantal contactverboden is verviervoudigd. Toch stopt dat de stalker vaak niet. "Ik dacht, nu krijg ik rust, maar ik kreeg brieven uit de gevangenis."

Eind maart dit jaar besloot Joyce* (echte naam bekend bij de redactie) haar lat-relatie na 10 jaar te verbreken. Maar hoe meer weerstand ze bood, hoe radelozer haar ex werd. "Hij wilde het niet accepteren. Nog steeds niet."

Doorstroom statushouders stokt door krappe woningmarkt
Mede door krapte op de woningmarkt worstelen gemeentes met de opvang van statushouders, terwijl doorstroom hard nodig is. Als zij huisvesting krijgen, geeft dat namelijk ruimte in de propvolle opvangcentra.

Elke gemeente moet van het Rijk een aantal statushouders huisvesten, dat zijn asielzoekers met een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd. Zij hebben binnen 14 weken recht op een woning, maar het is lastig om die aan te wijzen in de krappe woningmarkt.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 25 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Meer gebieds- en contactverboden opgelegd aan stalkers, maar niet altijd met effect Na een aantal zaken met fatale afloop worden er steeds meer stalkers voor de rechter gebracht. Ook het aantal contactverboden is…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten