Uitzending
EenVandaag - 23-10-2021

23-10-2021

EenVandaag

246 x bekeken | 0 reacties
7
In gesprek met de taliban in Kabul
"Als ik vroeger in Afghanistan kwam wilde je absoluut de taliban niet tegenkomen, maar alles is veranderd." Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen komt al 20 jaar in Afghanistan. Hij ging terug naar Kabul en sprak daar openlijk met leden van de taliban.

Binnen enkele weken namen de taliban deze zomer de macht over in Afghanistan. Dat het land nu onder hun bewind staat, is niet te missen. Ze zijn overal en zijn zwaarbewapend.

Jongeren lopen vast in de ggz
Emma Castrop (24) kreeg zo'n vier jaar geleden mentale problemen. Ze zocht hulp, maar kon die niet makkelijk vinden. Ze ging van intake naar intake, terwijl ze die energie juist nodig had om zichzelf overeind te houden.

Emma is niet de enige. Veel jongeren worden van loket naar loket gestuurd, op zoek naar degene die hen kan helpen met hun specifieke vraag. Professionals sturen cliŽnten door in de hoop dat ze op een gegeven moment de perfecte match vinden met een behandelaar, maar daardoor worden zij niet snel geholpen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 23 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    In gesprek met de taliban in Kabul Als ik vroeger in Afghanistan kwam wilde je absoluut de taliban niet tegenkomen, maar alles is veranderd. Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen komt al 20 jaar in Afghanistan. Hij…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten