Uitzending
EenVandaag - 3-12-2021

3-12-2021

EenVandaag

320 x bekeken | 0 reacties
5
Versnelling van boostercampagne nu noodzakelijk
Nederland bungelt onderaan het lijstje landen als het gaat om boosterprikken. Demissionair minister De Jonge zegt vandaag dat bekwame vrijwilligers de GGD'en moeten kunnen helpen prikken. Viroloog Ab Osterhaus vindt het laat. "Het duurt erg lang."

Osterhaus woont op de Duits-Nederlandse grens en ziet enorme verschillen. "In Duitsland kan ik al een booster halen, maar in Nederland is het een zooitje, het is echt hopeloos." Dat ondervond hij zelf.

Evacuaties vanuit Afghanistan via Qatar
Het is geen gewone lijnvlucht: het vliegtuig dat vanuit Kaboel koers zet richting Qatar. Aan boord 11 Afghanen die Nederland wil evacueren. Verslaggever Floris Prenger kijkt achter de schermen mee met de evacuatie en wacht het vliegtuig op in Qatar.

De Afghanen op deze vlucht zijn maar een klein deel van de ruim 2000 die de Nederlandse overheid wil evacueren. En daar gaat een lange voorbereiding aan vooraf. Er wordt de afgelopen weken geprobeerd om grote groepen Afghanen met een concrete link met Nederland te evacueren. Maar met de taliban die in het het land aan de macht is, is het niet makkelijk om deze groep te helpen.

Blijven sporten in coronatijd
In de file voor een loopband of roeimachine, het is de realiteit in veel sportscholen nu die om 17.00 uur dicht gaan. Of sporten onder werktijd het nieuwe normaal wordt weten we nog niet, maar gezond is het in elk geval.

Om die reden is bedrijfsarts Miriam Groothoff groot voorstander van sporten tijdens het werk. Tegelijkertijd ziet ze dat werkgevers dat nog niet altijd mogelijk maken. "Steeds meer bedrijven bieden aan om een abonnement voor de gym te betalen, maar de meeste willen dat je daar voor of na je werk naartoe gaat. Voor je gezondheid zou het beter zijn als je juist tussendoor even gaat sporten."

In deze uitzending van EenVandaag was Ab Osterhaus te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 3 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Versnelling van boostercampagne nu noodzakelijk Nederland bungelt onderaan het lijstje landen als het gaat om boosterprikken. Demissionair minister De Jonge zegt vandaag dat bekwame vrijwilligers de GGD en moeten…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten