Uitzending
EenVandaag - 2-12-2021

2-12-2021

EenVandaag

215 x bekeken | 0 reacties
6
Effect gratis kinderopvang is beperkt
Meer vrouwen aan het werk, goed voor het kind en geen gedoe rondom toeslagen meer. Ouders zijn massaal voorstander van het plan van de formerende partijen om kinderopvang gratis te maken. Maar het effect is beperkt, blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Een aantal weken geleden lekte het voornemen van VVD, D66, CDA en ChristenUnie uit om opvang voor de meeste ouders gratis te maken. Criteria, kosten en uitwerking zijn nog onduidelijk, maar bijna driekwart van de ouders met jonge kinderen (72 procent) juicht het idee toe.

Scheiding uitgevochten over de rug van de huisdieren
Het leidt regelmatig tot ruzie en soms zelfs tot rechtszaken: de vraag wie het huisdier mag houden bij een scheiding. De rechter kan maar één eigenaar aanwijzen. En dat moet veranderen, vindt relatietherapeut Wills Langedijk.

"Scheiden haalt bij sommige mensen het slechtste naar boven. Het gaat dan om de ander pijn doen of de ander niks gunnen. Onschuldige dieren worden daar de dupe van", vertelt Langedijk. Al 25 jaar werkt zij met mensen die scheiden.

Hoe ziek worden kinderen van corona?
De Gezondheidsraad komt morgen met een advies over het vaccineren van jonge kinderen. Het is zeldzaam, maar kinderen met corona kunnen ook in het ziekenhuis en zelfs op de ic terechtkomen, vertelt hoofdonderzoeker COVID-19 bij kinderen Emmeline Buddingh.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 2 december door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Effect gratis kinderopvang is beperkt Meer vrouwen aan het werk, goed voor het kind en geen gedoe rondom toeslagen meer. Ouders zijn massaal voorstander van het plan van de formerende partijen om kinderopvang gratis te…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten