Uitzending
EenVandaag - 29-4-2021

29-4-2021

EenVandaag

164 x bekeken | 0 reacties
7
Terugblik op 12 weken avondklok
Na een periode van ruim 12 weken is voor de politie een einde gekomen aan het handhaven van de avondklok. De politie schreef ruim 95 duizend coronaboetes uit en draaide 212.000 overuren. Agent Adriaan van Amerongen was een van de handhavers.

Hoofdagent Adriaan van Amerongen in Zeist komt net uit een hele reeks nachtdiensten als we hem spreken. Een gedenkwaardige reeks. In de nacht van zaterdag op zondag ontdekten ze een groot, illegaal, feest op de voormalige legerbasis in de omgeving van Zeist. "Er was van buiten niet zo heel veel te horen, er stond alleen een aggregaat te loeien".

Campings en corona
Met de meivakantie in aantocht, zijn de Nederlandse campings buitengewoon populair. Maar het handhaven van de coronamaatregelen blijkt veel lastiger dan vorig jaar. De vakantiewensen zijn groter, het lontje is korter. Hoe ga je daar als camping mee om?

Op camping de Kleine Wolf staan de kampeervelden behoorlijk vol. Eigenaar Anne-Sophie Kat is blij om weer gasten te ontvangen, maar merkt tegelijkertijd dat er in een jaar tijd veel veranderd is, als het gaat om het naleven van de coronamaatregelen. "Wij merken dat wanneer gasten bij ons onder de slagboom door rijden, sommigen denken dat op vakantie corona niet bestaat. Helaas."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 29 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!