Uitzending
EenVandaag - 5-5-2021

5-5-2021

EenVandaag

226 x bekeken | 0 reacties
7
Woningnood na scheiding enorm probleem
Naar schatting 40.000 mensen in ons land zijn 'economisch dakloos'. Ze hebben een baan en een inkomen, maar ze hebben geen woning. Vaak is een scheiding de oorzaak. Hun aantal loopt op en een oplossing lijkt niet in zicht.

In een weidegebied in Zuid-Holland staat een kleine blokhut. Het is een idyllisch vakantiehuisje, hazen en vossen lopen gewoon langs het raam, maar voor Inge van Hofwegen is het vooral een noodoplossing. Toen in maart haar huwelijk stukliep, raakte ze ook haar huis kwijt.

Hoe Rotterdam zonder toeristen tóch iets uit het Songfestival wil halen
Het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam: de stad leek op weg naar een toerismeklapper: ondernemers in en rondom de stad hoopten dé omzet van het jaar te behalen. Maar door de coronacrisis viel die verwachting in duigen.

Toeristen en pers uit meer dan 39 landen, hotelboekingen, rondleidingen door heel het land, reserveringen voor restaurants en biertjes in het café tijdens het gezamenlijk kijken van het Eurovisie Songfestival: dat was de verwachting en vooral de hoop. Maar ondanks corona liggen er toch nog altijd kansen.

Facebook besluit vanmiddag of Donald Trump wordt gebanned
Het 'Facebook Oversight Board' oordeelde woensdag dat Trump geen toegang meer krijgt tot zijn Facebookaccount. Maar er zijn twijfels over hoe onafhankelijk dat board is. "Ze bestaan alleen zodat échte autoriteiten Facebook niet gaan controleren."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 5 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie