Uitzending
EenVandaag - 24-4-2021

24-4-2021

EenVandaag

156 x bekeken | 0 reacties
8
Panelonderzoek Koningsdag: vertrouwen in koningspaar op het laagste punt
'Belachelijk', 'absurd veel' en 'onnodig'. Zo omschrijven mensen de hoogte van de uitkering die kroonprinses Amalia krijgt als ze 18 wordt. Zeven op de tien mensen vindt de vergoeding te hoog, blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Kroonprinses Amalia wordt in december 18 en vanaf dat moment ontvangt ze een vergoeding van de staat. Ze krijgt 296.000 euro inkomen per jaar en 1.338.000 euro voor 'personele en materiŽle ondersteuning'. Dat betekent dat ze van dit bedrag bijvoorbeeld woonruimte en beveiliging moet betalen. Ook Willem-Alexander kreeg een vergoeding vanaf zijn 18e.

Beenprothese met osseointegratie-techniek moet vergoed worden
Meer dan 25 jaar lang dacht ze dat ze nooit meer zou lopen. Maar deze week loopt Thea Pool-Harmans de avondvierdaagse. Met haar familie. En met een beenprothese die haar de zin om te leven weer teruggaf.

Met het lopen van de avondvierdaagse hoopt Thea geld in te zamelen voor de techniek die haar zo geholpen heeft: osseointegratie. De techniek wordt op dit moment nog niet vergoed door zorgverzekeraars.

Tweede Kamer sprak met nep-versie van stafchef Navalny door deepfakes
Ze dachten dat het de stafchef van de Russische oppositieleider Navalny was, in werkelijkheid was het een acteur met zijn gezicht: een deepfake dus. Een enorm probleem, zegt Ilyaz Nasrullah: "Een heel krachtig wapen voor de verspreiding van nepnieuws."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 24 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!