Uitzending
EenVandaag - 1-5-2021

1-5-2021

EenVandaag

217 x bekeken | 0 reacties
6
We blijven cv-ketels kopen, maar de energietransitie dan?
Volgend jaar gaat de Groningse gaskraan dicht en in 2030 moeten 1,5 miljoen huizen aardgasvrij zijn. Toch neemt de verkoop van cv-ketels alleen maar toe. Kan een Twentse uitvinding het tij keren? Het apparaat kan van gas moeiteloos over op waterstof.

Jan Liefting is product manager van verwarmingsbedrijf Feenstra. Vorig jaar verkochten ze 30 duizend cv-ketels. "We zien nauwelijks tot geen effecten van de energietransitie. De cv-ketel is nog steeds de makkelijkste en goedkoopste oplossing voor oudere huizen. In nieuwbouw wordt wel vaak standaard een warmtepomp ingebouwd, maar als het gaat om renovatie van oude woningen dan is het allemaal nog cv-ketel."

Trampolines razend populair, ook veel ongelukken
In lockdowntijd zijn er nóg meer trampolines verkocht dan normaal. En dat leverde ook meer bezoekjes aan de eerste hulp op: kinderen belandden vaker in het ziekenhuis met gebroken benen, armen en hersenschuddingen.

De trampolines vliegen nog nét niet de deur uit, merkt Benjamin Visser bij Van Ee Buitenspeelgoed. Vanaf het moment dat corona in ons land kwam, is de omzet van het bedrijf flink gestegen. Het bedrijf richt zich op verschillende soorten buitenspeelgoed: schommels en skelters, maar vooral trampolines in alle formaten.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 1 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!