Uitzending
EenVandaag - 26-4-2021

26-4-2021

EenVandaag

187 x bekeken | 0 reacties
6
Achter de schermen bij het Erasmus Medisch Centrum
Al weken liggen de intensive cares erg vol. Code zwart dreigt nog altijd. En toch gaan we versoepelen. Diederik Gommers leidt ons rond op zijn ic in het Erasmus Medisch Centrum. "We hebben de piek nog niet gehad."

Meer jongeren rijden zonder rijbewijs
De minderjarige Jill en DaniŽlle zitten allebei regelmatig achter het stuur zonder rijbewijs. De een op een scooter, de ander in een auto. Waarom nemen deze jongeren zulke grote risico's?

"Het leek me leuk om scooter te rijden, veel vrienden deden het al", vertelt Jill (niet haar echte naam). Als ze 16 is, koopt ze een scooter. Nog voordat ze een rijles heeft gedaan. Haar vriendinnen rijden dan al regelmatig rondjes door de stad en de polder op de scooter zonder rijbewijs. "Ik ken best veel jongeren die rijden zonder rijbewijs. Zeker een stuk of vijf." Het is best normaal, vindt ze.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 26 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!