Uitzending
EenVandaag - 23-4-2021

23-4-2021

EenVandaag

148 x bekeken | 0 reacties
7
De rol van de stikstofcrisis in de formatie
We zijn een 'rode hotspot' op de wereldkaart, als het gaat om stikstofbelasting van het milieu. En dat moeten we terugdringen. Investeren in boeren die minder belastend zijn voor het milieu kan een oplossing zijn. "Dat levert ons netto geld op."

"Het enige wat ze willen is een aantal boeren weg. Opkopen, piekbelasters weg, zonder mee te denken over innovatie", zegt boer Dolf Veldhuis. De kabinetsformatie lijkt nog ver weg, maar duidelijk is wel dat stikstof een hoofdpijndossier zal blijven. Over het verminderen van de veestapel wordt door politieke partijen nogal verschillend gedacht. "Ik geloof niet dat de boeren uitkopen de oplossing is", zegt hoogleraar Milieu en Duurzaamheid Jan Willem Erisman. Hij ziet andere oplossingen.

Boudewijn de Groot stopt met optreden
Na 56 jaar stopt Boudewijn de Groot met optreden. Hij is de laatste grote muzikant uit de jaren 60, van de flowerpowergeneratie die de nederpop heeft vormgegeven, die nog op de planken stond.

Kleine brouwerijen floreren in coronatijd
Waarom begin je een bierbrouwerij als de horeca dicht is? Ondanks corona kwamen er afgelopen jaar een hoop brouwerijen bij. Die van Yoeri en Wendy Boom is er een van: "Door de crisis konden we de start meteen goed aanpakken."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 23 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!