Uitzending
EenVandaag - 3-5-2021

3-5-2021

EenVandaag

155 x bekeken | 0 reacties
7
Mensensmokkel neemt toe
De Koninklijke Marechaussee heeft het afgelopen jaar 40 procent meer mensensmokkelaars opgepakt. Zij vervoeren voor veel geld vreemdelingen naar een ander land en verzinnen steeds nieuwe manieren om bijvoorbeeld via Nederland naar Engeland te komen.

Onbekende geschiedenis: Canadese bevrijders pleegden zelfmoord na bevrijding Nederland
Op 4 mei herdenken we slachtoffers die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar waar we te weinig bij stilstaan, zegt historicus JoŽl Stoppels, is dat er in de maanden na de oorlog ongeveer duizend geallieerden op Nederlandse bodem overleden.

Stoppels is deskundige Tweede Wereldoorlog en deed onderzoek naar operaties van geallieerden in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens hem vond vlak na de bevrijding van ons land een drama plaats dat maar weinig mensen kennen.

De luchtbuks ingezet tegen toenemende rattenoverlast: een nacht mee met rattenjager Jos
Jos Kruis is rattenjager. Met zijn buks en ingenieuze apparatuur als een infrarood- en warmtecamera, jaagt hij in het donker op ratten. Omdat de rattenoverlast in Nederland in Nederland toeneemt, kan Jos bijna iedere avond met zijn geweren op pad.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 3 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!