Uitzending
EenVandaag - 27-4-2021

27-4-2021

EenVandaag

170 x bekeken | 0 reacties
6
Vooravond versoepelingen horeca
De een is er blij om, de ander ziet er tegenop. Feit is dat de versoepelingen morgen ingaan. Na een maandenlange lockdown mogen de terrassen weer open. Ook caféhouders hebben gemengde gevoelens. “Fijn, maar misschien wat te vroeg met deze cijfers."

Niet vaccineren, hoe gevaarlijk is dat voor de rest?
De vaccinatiecampagne tegen corona is in volle gang. Volgens de laatste cijfers zijn zo'n 5 miljoen prikken gezet. Tegelijkertijd zijn er mensen die zich vanuit religieuze of principiële overwegingen niet laten inenten. Komt de groepsimmuniteit in gevaar?

Gedoe met AstraZeneca en het Janssen-vaccin: het helpt niet om mensen naar de priklocaties te krijgen. Daarnaast zijn er altijd groepen mensen die zich om uiteenlopende redenen niet in laten inenten. Toch is het voor groepsimmuniteit belangrijk dat genoeg mensen zich laten vaccineren.

Hoe wordt Koningsdag vandaag gevierd?
Verschillende burgemeesters riepen vandaag op om niet naar hun stad te komen, vanwege grote drukte. Dat gold ook voor Sharon Dijksma, die in Utrecht Koningsdag voor de eerste keer als stadshoofd meemaakte. "Het moet een fijne dag zijn voor iedereen."

In deze uitzending van EenVandaag was Sharon Dijksma te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 27 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!