Uitzending
EenVandaag - 28-9-2021

28-9-2021

EenVandaag

170 x bekeken | 0 reacties
5
Prikken tegen corona in de moskee: GGD steeds meer de wijk in om vaccinatiegraad te verhogen
De Ulu moskee in de Utrechtse wijk Lombok dient sinds kort ook als vaccinatielocatie. Het past bij de aanpak van de GGD om er alles aan te doen om de vaccinatiegraad verder te verhogen. "Iedereen komt langs in de moskee, niet alleen moslims."

Nu een groot deel van de Nederlanders zich heeft laten vaccineren en grootschalige vaccinatielocaties zijn afgeschaald, wordt de focus verlegd naar groepen die een stuk terughoudender zijn. Zoals jongeren en Nederlanders met een migratieachtergrond.

Zetelpeiling: hoofdrolspelers formatie verliezen zetels
De drie hoofdrolspelers in de formatie, VVD, D66 en CDA, verliezen deze maand alle drie zetels. Dat blijkt uit de nieuwste zetelpeiling van EenVandaag en Ipsos.

Intussen vindt de helft van de VVD- en CDA-kiezers ook de zespartijencoalitie die Sigrid Kaag van D66 voorstelt geen acceptabele uitweg.

Vrijstelling van coronapas gevraagd voor hartpatiŽnten en anderen
Wat als je om medische redenen geen coronavaccin kunt nemen, bijvoorbeeld als je hartpatiŽnt bent of autisme hebt? "De QR-code beperkt het leven van mijn zoon."

De 15-jarige Stan Timmermans heeft autisme en een verstandelijke beperking. Hij volgt speciaal onderwijs en gaat dagelijks met de taxi naar school. Stan heeft eigenlijk altijd begeleiding nodig, vertellen zijn ouders Cees Jan en Monique.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 28 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Prikken tegen corona in de moskee: GGD steeds meer de wijk in om vaccinatiegraad te verhogen De Ulu moskee in de Utrechtse wijk Lombok dient sinds kort ook als vaccinatielocatie. Het past bij de aanpak van de GGD om er…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten