Uitzending
EenVandaag - 5-10-2021

5-10-2021

EenVandaag

211 x bekeken | 0 reacties
5
Steeds meer 55-plussers in financiŽle nood
Steeds meer 55-plussers hebben financiŽle problemen en zullen bij het bereiken van de AOW-leeftijd nog verder in financiŽle nood komen. Door regelgeving ontstaan er onvoordelige situaties voor hen. Zo ook voor de Mikail GŲren en Jos Theunissen.

"Ik heb mijn eigen lijfrente moeten aanspreken om nog rond te komen. Eigenlijk was dat bedoeld voor mijn pensioentje, maar dat is nu al op", vertelt Jos. Ook Mikail heeft het financieel lastig. Ze maken deel uit van de 147.000 huishoudens in Nederland die een laag inkomen hebben en die een grotere kans hebben langdurig werkloos te blijven.

Waarom onze onderzeese datakabels goede bescherming nodig hebben
Steeds vaker verzoeken overheden om reparatie van onderzeese datakabels. De kabels verspreiden gevoelige informatie over de wereld. Wie ze beheerst, heeft een machtig wapen in handen. Een eventuele mogelijkheid tot afluisteren moet dus worden voorkomen.

Grote commotie onder Westerse Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten afgelopen augustus: het Russische spionageschip Yantar werd gesignaleerd voor de kust van Ierland. Op die plek komt een aantal transatlantische datakabels aan land. Eerder dobberde de Yantar al rond in het CaraÔbisch gebied, waar de VS onderzeese militaire kabels heeft lopen van en naar Guantanomo Bay. Vermoed wordt, dat de Russen de kabels proberen te tappen, dan wel te saboteren.

Hoe kan eenzaamheid worden tegengegaan?
Over eenzaamheid wordt vaak maar weinig gepraat. Toch deelde Bryan Vreijsen in 2019 juist op Twitter dat hij zich alleen voelde en vrienden zocht. En met succes: hij vond ze. Nu organiseert hij activiteiten waar andere jongeren elkaar kunnen ontmoeten.

Storing WhatsApp, Facebook en Instagram
De oorzaak van de storing die grote social mediapagina's uren lamlegden lag bij het Border Gateway Protocol. "Stel dat je iets probeert op te lossen, maar je krijgt om te beginnen de deur niet meer open", legt Tijs Hofmans van Tweakers uit.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 5 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Steeds meer 55-plussers in financiële nood Steeds meer 55-plussers hebben financiële problemen en zullen bij het bereiken van de AOW-leeftijd nog verder in financiële nood komen. Door regelgeving ontstaan er…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten