Uitzending
EenVandaag - 24-9-2021

24-9-2021

EenVandaag

222 x bekeken | 0 reacties
6
Afscheid van de anderhalvemetersamenleving
Na ruim 1,5 jaar komt er vandaag een einde aan: anderhalve meter afstand houden. Het kabinet vindt het verantwoord om de coronamaatregel te schrappen. In 18 maanden hield 'social distancing' ons flink bezig; een overzicht.

De anderhalve meter werd ingevoerd als een van de belangrijkste maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Op die afstand bereiken de meeste hoest- en niesdruppels een ander niet meer, wat de kans op een coronabesmetting flink verlaagt.

Niet iedereen blij met burgerschap als verplicht vak in het onderwijs
Sinds deze maand krijgen alle kinderen verplicht les in de basiswaarden van de democratische rechtsstaat: vrijheid, gelijkheid en solidariteit. Dat besloot de politiek twee maanden eerder. De vraag is of dit ten koste gaat van vakken als taal en rekenen.

"Ik vind het heel nuttig bij discriminatie en racisme", vertelt Michele, leerling op basisschool Het Element in Middelburg. "Ik leer hoe ik dat kan aanpakken op een positieve manier." Klasgenoot Wanisha vindt het daarnaast ook leuk: "Je leert hoe je goed met anderen om kan gaan."

Sociale woningbouw in Utrecht moet wijken voor park
Terwijl Nederland in de ban is van woonprotesten, worden er in Utrecht plannen gemaakt om een tiental sociale huurwoningen te slopen. Tot groot verdriet van de bewoners. Terwijl de politiek juist keer op keer het belang van genoeg sociale huur benadrukt.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 24 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Afscheid van de anderhalvemetersamenleving Na ruim 1,5 jaar komt er vandaag een einde aan: anderhalve meter afstand houden. Het kabinet vindt het verantwoord om de coronamaatregel te schrappen. In 18 maanden hield …
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten