Uitzending
EenVandaag - 27-9-2021

27-9-2021

EenVandaag

189 x bekeken | 0 reacties
7
Uitslag Duitse verkiezingen
De SPD, de winnaar van de verkiezingen in Duitsland, wil graag een zogenoemde 'stoplichtcoalitie' vormen. Maar de CDU, na een nederlaag de tweede partij, wil ook de Bondskanselier leveren. De Duitse formatie belooft spannend te worden.

Om de mogelijke coalities uit elkaar te houden, bedacht de Duitse pers namen voor de verschillende opties. Dit zijn de meest voor de hand liggende regeringscoalities.

Terrorismedreiging Mark Rutte
Demissionair premier Mark Rutte krijgt zware beveiliging na signalen dat hij mogelijk doelwit is van een aanslag of ontvoering door de georganiseerde misdaad. "Dit lijkt 'normaal' te worden."

Er zouden 'spotters' in zijn buurt zijn gesignaleerd; mensen die verkennen hoe een aanslag of ontvoering het best kan worden aangepakt. De spotters worden gelinkt aan de Mocro-maffia.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 27 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Uitslag Duitse verkiezingen De SPD, de winnaar van de verkiezingen in Duitsland, wil graag een zogenoemde stoplichtcoalitie vormen. Maar de CDU, na een nederlaag de tweede partij, wil ook de Bondskanselier leveren.…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten