Uitzending
EenVandaag - 30-9-2021

30-9-2021

EenVandaag

172 x bekeken | 0 reacties
7
Waarom blijven er zoveel aangenomen moties op de plank liggen?
Het is schering en inslag in Den Haag: Kamerleden die moties indienen om het kabinet te dwingen iets te regelen. Toch blijkt dat een groot deel van deze moties nooit wordt uitgevoerd. Is het tegenwerking of heeft de Kamer dit aan zich zelf te danken?

De frustratie is groot bij oppositieleiders zoals Jesse Klaver en Lilian Marijnissen. Want moties over hogere salarissen in de zorg, het bevriezen van de sociale huur en het terughalen van Afghaanse tolken kregen allemaal een Kamermeerderheid, maar worden vervolgens niet uitgevoerd. Tegelijkertijd is het aantal moties afgelopen jaar verdubbeld, waardoor het politieke wapen aan kracht lijkt te verliezen.

Gevaar Chinese drones door gebruik politie en Rijkswaterstaat
De politie heeft er meer dan 100, Rijkswaterstaat gebruikt ze voor gevoelige inspecties van bijvoorbeeld de Deltawerken: drones uit China. Volgens deskundigen zit daar een risico in. Want hoe weten we zeker dat de Chinese overheid niet meekijkt?

Ze zijn goed en goedkoop: de drones van het Chinese bedrijf DJI zijn dan ook gewild. Het bedrijf is marktleider en heeft een miljardenomzet. Hun drones zijn verbonden met het internet en worden via een speciale app op je telefoon bestuurd. Onderzoeksbureau Investico verdiepte zich in de drones van DJI en komt tot de conclusie dat de app mogelijkheden biedt om data te lekken.

Vaak Geen status voor tot het christendom bekeerde asielzoekers
Vluchtelingen die zich tot het christendom bekeren krijgen vaak geen status in Nederland. Daarbij negeert de IND de kennis van de Protestantse Kerk: "Wij worden gewoon niet gezien en serieus genomen."

"Als je in Afghanistan zegt dat je christen bent, dan ga je dood." Volgens Rolf Pelleboer van de Protestantse Kerk in Eindhoven is dat duidelijk. Jonge Afghaanse jongens worden zelfs om hun geloof verstoten door hun familie. Ze vluchten, huis en haard achterlatend, vanuit het voor christenen op een na gevaarlijkste land ter wereld, naar de veilige haven die Nederland heet.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 30 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Waarom blijven er zoveel aangenomen moties op de plank liggen? Het is schering en inslag in Den Haag: Kamerleden die moties indienen om het kabinet te dwingen iets te regelen. Toch blijkt dat een groot deel van deze…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten