Uitzending
EenVandaag - 23-9-2021

23-9-2021

EenVandaag

156 x bekeken | 0 reacties
6
Gerechtigheid voor moeders die hun kind afstonden
Trudy Scheele-Gertsen werd in de jaren zestig ongehuwd moeder en moest net als duizenden anderen haar kind gedwongen afstaan ter adoptie. Nu stelt ze de Nederlandse Staat aansprakelijk voor wat haar toen is aangedaan. Heeft de zaak kans van slagen?

Platte oester doet het goed in de haven van Rotterdam
De platte oester was voor de Nederlandse kust vrijwel uitgestorven; overbevissing en ziekte deden hem de das om. Onderzoekers ontdekten tot hun verbazing een oesterbank, op een onverwachte plek: de Rotterdamse haven.

Handhaving invoering coronapas
Horeca-ondernemers zeggen niet te willen handhaven en de boa-vakbonden geven aan grote getalen extra boa's nodig te hebben. Sinds bekend is dat de coronapas wordt ingevoerd, is het draagvlak en de uitvoerbaarheid hiervan punt van discussie.

Vanaf zaterdag 25 september moet er onder andere in de horeca worden gecontroleerd op een geldig coronatestresultaat of vaccinatiebewijs. Nu zeggen de boa's, die namens de gemeentes handhaven, dat daarvoor veel meer mensen nodig zijn. Een groep horecaondernemers verenigt zich intussen op een website: een glas zonder pas. De zaken die aankondigen zich er niet aan te houden, zullen in sommige gemeenten direct worden gesloten.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 23 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Gerechtigheid voor moeders die hun kind afstonden Trudy Scheele-Gertsen werd in de jaren zestig ongehuwd moeder en moest net als duizenden anderen haar kind gedwongen afstaan ter adoptie. Nu stelt ze de Nederlandse…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten