Uitzending
EenVandaag - 25-9-2021

25-9-2021

EenVandaag

170 x bekeken | 0 reacties
7
Duitse verkiezingen: kanselierskandidaten Olaf Scholz en Armin Laschet strijden tot laatste moment om erfenis Angela Merkel
Het is opvallend: een kandidaat die niet van de partij van Angela Merkel is gaat toch aan de haal met de 'Merkel-bonus'. Olaf Scholz, van de sociaaldemocraten, staat voor stabiliteit. Dat lijkt de Duitsers aan te spreken.

Olaf Scholz, de bondskanselierskandidaat van de SPD gaat nipt aan kop in de peilingen voor de verkiezingen die morgen worden gehouden in Duitsland. Dat is verrassend, want voor het eerst in 10 jaar is de sociaaldemocratische partij weer groter dan de christendemocraten, de CDU, van Angela Merkel.

Ouderen lopen vast door digitalisering
Veel mensen die niet digitaal vaardig zijn, konden niet op tijd een papieren QR-code aanvragen. De QR-spreekuren in bibliotheken draaien overuren. Ouderenbond ANBO wil dat het gele boekje ook geldt als coronapas. "Zo kunnen alle mensen blijven meedoen."

Honderden telefoontjes per dag krijgt de ANBO, sinds bekend is dat vanaf vandaag iedereen van 13 jaar en ouder een QR-code nodig heeft als toegangsbewijs voor bijvoorbeeld de bioscoop of een restaurant. "Het gaat om mensen die niet-digitaal vaardig zijn, maar ook mensen met reuma of dementie", zegt ANBO-directeur Anneke Sipkens.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 25 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Duitse verkiezingen: kanselierskandidaten Olaf Scholz en Armin Laschet strijden tot laatste moment om erfenis Angela Merkel Het is opvallend: een kandidaat die niet van de partij van Angela Merkel is gaat toch aan de…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten