Uitzending
EenVandaag - 4-10-2021

4-10-2021

EenVandaag

202 x bekeken | 0 reacties
7
Erasmus MC wil bewijzen dat een duurzame ic mogelijk is
De zorg is een van de meest vervuilende sectoren van Nederland. Dat moet anders, vinden ze bij het Erasmus Medisch Centrum. Het ziekenhuis in Rotterdam streeft naar een groene ic, waarbij geen afval bestaat en grondstoffen opnieuw worden gebruikt.

Zorginfract dreigt in de thuiszorg vanwege inhaalzorg
Terwijl ziekenhuizen druk zijn met het wegwerken van wachtlijsten voor operaties, kunnen medewerkers in de thuiszorg de nazorg ervan niet aan. "We kunnen niet de zorg leveren die we willen met de mensen die beschikbaar zijn."

Bijna een derde van alle nieuwe leraren haakt binnen drie jaar af, buddy's moeten het beroep aantrekkelijker maken
Bijna een derde van de nieuwe leraren verlaat het onderwijs binnen 5 jaar. En dat is veel, gezien het grote lerarentekort. "Ze beginnen vol enthousiasme en idealisme, maar zijn binnen enkele jaren diep gefrustreerd."

Deze mensen haken voorgoed voorgoed af, constateert voorzitter Tamar van Gelder van de Algemene Onderwijsbond (AOb).

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 4 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Erasmus MC wil bewijzen dat een duurzame ic mogelijk is De zorg is een van de meest vervuilende sectoren van Nederland. Dat moet anders, vinden ze bij het Erasmus Medisch Centrum. Het ziekenhuis in Rotterdam streeft…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten