Uitzending
EenVandaag - 22-10-2021

22-10-2021

EenVandaag

325 x bekeken | 0 reacties
6
40 procent van de boeren wil zich laten uitkopen, maar de regeling werkt niet
40 procent van de boeren staat open voor de uitkoopregeling van de overheid, blijkt uit onderzoek van I&O Research. Melkveehouder Harald Liebeton boert vlakbij Natura 2000-gebied en wil ook uitgekocht worden. Maar dat gaat nog niet zo makkelijk.

EU-top: Polen is op ramkoers
Er vielen harde woorden tussen de Poolse premier en de andere regeringsleiders tijdens de EU-top. Maar toch blijven concrete sancties voorlopig uit. De Poolse rechter Monika Frackowiak vreest intussen voor haar baan en toekomst.

Sinds er in 2015 in Polen een nieuwe partij aan de macht is, staat de rechtsstaat er onder druk. Kritische rechters worden overgeplaatst, ge´ntimideerd of zelfs ontslagen. Rechter Monika Frackowiak verzet zich hier openlijk tegen. En dat heeft gevolgen: ze staat onder grote druk en wordt bijna dagelijks lastig gevallen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 22 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    40 procent van de boeren wil zich laten uitkopen, maar de regeling werkt niet 40 procent van de boeren staat open voor de uitkoopregeling van de overheid, blijkt uit onderzoek van I&O Research. Melkveehouder Harald…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten