Uitzending
EenVandaag - 21-10-2021

21-10-2021

EenVandaag

276 x bekeken | 0 reacties
7
Budel wil geen 'veilige landers' meer in asielzoekerscentrum
Winkeldiefstal, vernieling en intimidatie: in Budel zijn ze deze overlast van asielzoekers zonder kans op een verblijfsvergunning zat. De gemeenteraad wil het contract voor het azc alleen verlengen, als de veiligheid van buurtbewoners is gegarandeerd.

In Ter Apel in Groningen en Budel in Noord-Brabant is sinds vorig jaar een sobere opvang georganiseerd voor 'veiligelanders'. Dat zijn asielzoekers uit landen die vrijwel kansloos zijn in de asielprocedure, zoals bijvoorbeeld Marokko, TunesiŽ en AlbaniŽ. De sobere opvang houdt in dat ze alleen voeding en onderdak krijgen en geen leefgeld.

'Je wordt sociaal doodverklaard als je eruit stapt': ex-Jehova's spannen rechtszaak aan tegen hun voormalige geloofsgemeenschap
Een groep voormalige Jehova's getuigen in Nederland gaat de strijd aan met de Christelijke Gemeente Jehovah's Getuigen. "Het beleid is discriminerend en een sociaal doodsoordeel."

Dat doen ze in navolging van een groep Belgische ex-Jehova's die naar de rechter stapten. De rechter besliste dat de Getuigen van Jehovah's 96.000 euro boete moeten betalen wegens aanzetten tot discriminatie en haat of geweld tegen voormalig Jehova's in BelgiŽ.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 21 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Budel wil geen veilige landers meer in asielzoekerscentrum Winkeldiefstal, vernieling en intimidatie: in Budel zijn ze deze overlast van asielzoekers zonder kans op een verblijfsvergunning zat. De gemeenteraad wil…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten