Uitzending
EenVandaag - 18-9-2021

18-9-2021

EenVandaag

163 x bekeken | 0 reacties
6
FNV komt met looneisen voor onmisbare beroepen
De vuilnisophaler, de schoonmaker in de zorg of de kinderopvang: het zijn sectoren die al anderhalf jaar op volle kracht draaien. Maar nog steeds worden ze niet goed betaald, vindt vakbond FNV. Tijd voor actie.

Alle zogenoemd 'onmisbare' sectoren gaan de straat op, op zaterdag 25 september. Ze hebben een hele stapel eisen, waaronder een forse loonverhoging, minder werkdruk en zelfs een standbeeld om deze onmisbaren te eren.

Vonnis in rechtszaak tegen 'de held van Hotel Rwanda'
Paul Rusesabagina, de 'held van Hotel Rwanda', heeft geen eerlijk proces gehad. Dat zegt oud-minister Jan Pronk, die het Afrikaanse land na de genocide in 1994 hielp een nieuw rechtssysteem op te zetten.

De hotelmanager, die in 1994 ruim 1.200 Tutsi's uit handen hield van Hutu-milities, dreigt op 20 september levenslang of voor minimaal 30 jaar in een Rwandese cel te belanden vanwege terrorisme.

Muziek als therapie met Chef'Special
De band Chef'Special helpt kinderen in Nederland die opgroeiden in een oorlogssituatie. Dit doen ze door samen een nummer te schrijven en zo hun trauma te verwerken. Zanger Joshua weet zelf hoe heilzaam muziek kan zijn als je depressief bent.

Burgemeesters trekken aan bel over drugscriminaliteit
40 burgemeesters ondertekenen een manifest om drugscriminaliteit tegen te gaan. Legalisering van softdrugs is een van de kernpunten. Burgemeester Hanne van Aart (VVD) van Loon op Zand: "Het is hoog tijd dat daar binnen de VVD stevig over gesproken wordt."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 18 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  FNV komt met looneisen voor onmisbare beroepen De vuilnisophaler, de schoonmaker in de zorg of de kinderopvang: het zijn sectoren die al anderhalf jaar op volle kracht draaien. Maar nog steeds worden ze niet goed…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten