Uitzending
EenVandaag - 19-10-2021

19-10-2021

EenVandaag

215 x bekeken | 0 reacties
6
Kankerverwekkende uitstoot van veel asfaltfabrieken te hoog
Uit nieuwe meetgegevens blijkt dat de uitstoot van benzeen bij asfaltfabriek Asfalt Centrale Eindhoven boven de norm is. Daarom start de gemeente een handhavingsprocedure en krijgt de centrale bij elke overtreding een dwangsom opgelegd.

De asfaltfabriek van wegenbouwer KWS staat net naast de Eindhovense wijk 't Ven. Nadat eerdere metingen door het bedrijf zelf volgens de gemeente geen geloofwaardig resultaat hadden opgeleverd, heeft de omgevingsdienst opnieuw gemeten hoeveel van de gassoort benzeen er vrijkomt.

96-jarige Nazi-secretaresse eindelijk voor de rechter
De 96-jarige Irmgard F, een voormalig secretaresse van een kampcommandant, staat terecht voor medeplichtigheid van moord op 11.000 mensen. Vorige maand vluchtte ze nog voor haar proces. Vroeger was het veel moeilijker om dit soort mensen te veroordelen.

Hoe zien Sinterklaasintochten eruit dit jaar?
Het is nogal een klus dit jaar: een intocht voor Sinterklaas organiseren. De oude draaiboeken kunnen de prullenbak in want als op 13 november de goedheiligman aankomt, zijn er nog altijd coronamaatregelen.

Een feest komt er in de meeste dorpen en steden wel, maar hoe het eruit ziet, verschilt per gemeente. Het wordt vanwege de coronamaatregelen in elk geval niet als vanouds. Zo kiest Dordrecht voor een besloten feest en wil Almelo met polsbandjes werken.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 19 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Kankerverwekkende uitstoot van veel asfaltfabrieken te hoog Uit nieuwe meetgegevens blijkt dat de uitstoot van benzeen bij asfaltfabriek Asfalt Centrale Eindhoven boven de norm is. Daarom start de gemeente een…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten