Uitzending
EenVandaag - 17-9-2021

17-9-2021

EenVandaag

219 x bekeken | 0 reacties
5
Er verdwijnen steeds meer eeuwenoude wandelpaden
Wandelpaden langs rivieren of dwars door akkers. In slechts een paar decennia tijd is Nederland tienduizenden kilometer van dit soort weggetjes verloren. Terwijl ze van grote waarde zijn. "Als je weet dat zo'n weg eeuwenoud is, loop je er anders over."

Jaag- en kerkpaden kronkelen door ons landschap en werden vroeger gebruikt voor de jacht of om naar de kerk te wandelen. Het waren belangrijke knooppunten in een tijd dat het leven, maar ook het vervoer een stuk langzamer ging. Niet voor niets worden het 'trage paden' genoemd. "Maar, als we er nu niet bij stilstaan, zijn ze over 30 jaar verdwenen", zegt het Utrechtse provinciale statenlid Erwin Kamp.

Vertrekken na een motie van afkeuring, hoe gebruikelijk is dat?
Defensieminister Bijleveld is alsnog afgetreden. Samen met collega Kaag van Buitenlandse Zaken kreeg zij een motie van afkeuring vanwege de evacuatie uit Afghanistan. Kaag vertrok direct. "Bijleveld kon daardoor niet anders", zegt Wim Voermans.

ItaliŽ verplicht de coronapas nu ook voor werknemers, maar grote protesten blijven uit
ItaliŽ gaat nog een stap verder met het gebruiken van de coronapas. Vanaf 15 oktober is het verplicht voor medewerkers om een coronapas te laten zien. "Zonder bewijs kun je niet op de werkvloer komen", zegt verslaggever Eveline Rethmeier vanuit ItaliŽ.

In Nederland gaan we vanaf 25 september gebruik maken van de coronapas in de horeca, bioscoop, theater, sportkantines en op evenementen en festivals. ItaliŽ maakte al gebruik van de coronapas op plekken zoals de horeca.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 17 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  Er verdwijnen steeds meer eeuwenoude wandelpaden Wandelpaden langs rivieren of dwars door akkers. In slechts een paar decennia tijd is Nederland tienduizenden kilometer van dit soort weggetjes verloren. Terwijl ze van…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten