Uitzending
EenVandaag - 3-1-2022

3-1-2022

EenVandaag

169 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe ons migratiebeleid Niger heeft ontwricht
Om de migratiestroom vanuit Afrika naar Europa te stoppen, gaat er al jaren veel geld van de Europese Unie naar Niger. Maar de migratie is niet gestopt en de situatie in het land is verder verslechterd. "Wat wij willen is onze vrijheid."

Als de vluchtelingencrisis in Europa in 2016 op het hoogtepunt is, zoeken regeringsleiders in Brussel wanhopig naar een oplossing. En al snel richten de ogen zich op het belangrijkste transitland van Afrika: Niger. Er worden honderden miljoenen euro's vrijgemaakt in een poging de migratiestromen onder controle te krijgen. Nederlandse troepen trainden er zelfs de lokale grenspolitie.

Vrouwen in het nieuwe kabinet
De helft van de ministers en bijna de helft van de staatssecretarissen in het nieuwe kabinet is vrouw. Een gelijk aandeel mannen en vrouwen is erg belangrijk, zegt Mijntje Lückerath, hoogleraar Corporate Governance: "Het zorgt voor betere besluitvorming."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 3 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Hoe ons migratiebeleid Niger heeft ontwricht Om de migratiestroom vanuit Afrika naar Europa te stoppen, gaat er al jaren veel geld van de Europese Unie naar Niger. Maar de migratie is niet gestopt en de situatie in het…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten